2010. április 29., csütörtök

Zacskózzunk

Elég meglepő volt elsőre, hogy itt a boltban még ahhoz is zacskót adnak, ha csak levegőt veszek. Persze nem, de ha akár csak egy csomag rágót veszek, ahhoz is adnak egy kis zacskót. Nagyobb bevásárlás után nem ússza meg az ember 6-7 zacsi alatt. Ezenfelül van mindenhol egy fickó (vagy gyerek), aki bezacskóz mindent, sajnos nem túl akkurátusan, 500 líra borravalóért. Abban a boltban, ahova legtöbbet járok, szerencsére már megtanulta ez a zacskózófiú, hogy a hátizsákomba kell pakolni.
Nemrég a napi betevő almalevemet vásároltam egy általam kevesebbet látogatott boltban, és szóltam, hogy nem kell zacskó. A pénztáros hölgy teljesen kiakadt, hogy hogy viszem el. Mutattam a táskámat, mondta, hogy abba nem fér bele (csak három sör volt)... Próbáltam meggyőzni az ellenkezőjéről, erre azzal érvelt, hogy ingyen van. Nagy nehezen sikerült azért, erre ott termett a zacskózós pasi, és elkezdte pakolni a cuccot zacskóba... De nem adtam föl, végül zacskómentesen sikerült kilépnem az utcára. :)

5 megjegyzés:

  1. direkt kerültem a kifejezést... :)

    VálaszTörlés
  2. Legközelebb mesélj nekik környezetvédelemről :o)

    VálaszTörlés
  3. környezetvédelem???? kiröhögnének...
    viszont a wc-k mellett mindig kuka van, a használt papírt oda kell dobni, talán ez valamennyit kompenzál. :)

    VálaszTörlés
  4. Egyiptomban is ugyanígy zacskóznak, csak nem kell fizetni a zacskózóembernek baksist(talán ők az egyetlen ilyen csoport az országban). Ha meg valami arcpirítót vesz az ember (pl intimbetét) azt rögtön háromba is beleteszik. És a vécé is így van, hogy mellette van a kuka, amiről mindig eszembe jut a "Családom és egyéb állatfajták" egyik idevágó jelenete. Ja, és a görögök is így csinálják: http://www.heatheronhertravels.com/toilet-paper-greece/

    VálaszTörlés