2010. április 11., vasárnap

A Sör

A sör neve itt: Almaza. Igazából mindehol ez van, nincs is nagy választék. Ezenkívül van Heineken, meg valami német dobozos sör. A Heineken valahogy teljesen más ízű, mint otthon, sokkal édesebb, nem is ízlik. A másikat még nem próbáltam. Van még néhány alkoholmentes ízesített sör, amiről nem érdemes szót ejteni. :)
Viszont az Almaza... Be kell vallanom, ez lett a kedvenc söröm. Itt, Bejrútban gyártják, a Dora mellett. Ízvilágra valahol félúton van a Pilsner Urquell és a Heineken között, nem olyan markáns, mint az előbbi, és nem olyan lágy, mint az utóbbi. Egyszerűen finom. (Pilzeni típusú.) Az ára 1500 és 1750 líra között mozog (1 dollár, vagy egy picit több) - ennyit egy fél literes üvegért és tartalmáért kérnek el. Meglepő módon a sörgyár melletti kis márkaboltban sem olcsóbb. Persze a szórakozóhelyeken sokkal drágább ugyanez (csapolt sört még nem láttam), ott a 0,33-as kiszerelés kerül kb. 6000 lírába.
Aki teheti, semmiképp se hagyja ki!

1 megjegyzés:

  1. Az ilyen bejegyzéseket kérném mellőzni :) Pláne az ilyen részletes és nyálcsorgató, részletekig belemenő körülírásokat ... :)

    VálaszTörlés