2010. április 2., péntek

Cipőpucoló

Tegnap húsvéti bevásárlásra indultam (nagy nehezen azért találtam sonkát, és nem is volt drága). A Dora-ra vitt az utam. Itt elég nagy a nyüzsgés, közlekedési csomópont, üzletek, kávézók, stb. (Tudom, tartozom fényképekkel, de ehhez össze kell szednem a bátorságom, gyanítom, ott azért is pénzt kérnek, ha valakit lefotózok.) Van néhány koldus is, akikből bár sokkal kevesebbet látok, mint otthon, de sokkal kitartóbbak; és néhány cipőpucoló.
Utóbbihoz volt szerencsém. Mindenáron le akarta pucolni a cipőmet, hiába mondtam, hogy "la", hiába emelgettem a fejem és ciccegtem hozzá.
50 méter séta után azt vettem észre, hogy hátulról sunyi módon rákent egy adag boxot a cipőmre. Nem volt nálam semmi, amivel letöröljem, ezért belementem a dologba, különben is tudtam, hogy 1000 líra az egész, pont egy hete láttam, hogy ennyit adnak érte.
Miközben pucolta a cipőm (és összekente a nadrágom), bemutatkozott és közölte, hogy 10. Visszakérdeztem, hogy 10-100-e, amire rábólintott, és elszámolt az ujján tízig. Adtam neki ten-hundred-ot, de sejtettem, hogy tízezret akar (azaz hülyének néz), és igazam volt, visszaadta. :)
Mentem még ötven métert, ötezer lett belőle, a következő ötven méteren kétezer. Végül 1250-nél szabadultam meg tőle...
Szóval, ha itt jártok és cipőpucolásra adjátok a fejeteket, ne hagyjátok magatokat átverni, és semmi esetre se viseljetek kapalot, mert akkor ordít rólatok, hogy külföldiek vagytok. :)

1 megjegyzés:

  1. Ne nagyzolj itt a kalappal, tudom hogy csak fent maradt a fejeden a kipa! Akkor meg ne csodálkozz ha az arabok lehúznak :)

    VálaszTörlés