2010. március 13., szombat

Közlekedés update

Ez kimaradt, de sose a gép előtt jutott eszembe: a folytonos dudálás. A taxi és a busz dudál, ha fel akar venni, az autós dudál, ha kanyarodik, egyébként meg mindenki dudál, ha egyenesen megy, ha kanyar van, ha gyorsít, ha lassít, ha nem fér el, ha... azt hiszem, itt a duda fontosabb alkatrész az autóban, mint a motor. :)
A piros vagy zöld nem nagyon számít, ennélfogva a zebra sem; mintha ott se lenne, mindkét fél részéről. Ha viszont rendőr irányítja a forgalmat, akkor beáll a dugó, ezért általában egy idő után feladja.

A taxi is tud olcsó lenni, ha épp arra van dolga, amerre menni akarok, akkor ún. "szervíz"-ben elvisz, ez 2000 líra (240 Ft).
A busz sem feltétlenül visz el, előfordulhat, hogy útközben meggondolja magát a sofőr és másfelé megy, ilyenkor visszaadja a pénzt (utólag fizetősnél nem kell fizetni). De ez nem probléma, bent a városban 10 másodpercenént jönnek egymás után a buszok (főleg a mikrobuszok).
Ezenkívül új jelzőmódszert fedeztem fel a leszállni-akarásra: a "bkv-s" buszokon van fent egy hosszú zsinór, azt kell rángatni, és csilingel a sofőrnek. :)

1 megjegyzés:

  1. A zsinór csak azoknak van akik nem tanulták meg a leszállásjelző gomb használatát, vagy nem verik elég hangosan a busz tetejét!

    VálaszTörlés