2010. november 5., péntek

Van rosszabb a T-Home-nál

Szót ejtettem már az internet árszabásáról, azóta megtudtam, hogy van kábeles net is, 40 dollárért, korlátlan fel-, és letöltéssel, a sebessége pedig hihetetlen: 128/56 kbps (nem garantált)... Node maradjunk hőn szeretett cégemnél.
Az egyik lakótársamnak (cirka fél év után) elromlott az etióp gyerekek által valószínűleg maximum egy szalmaszál segítségével összecsavarozott, fröccsöntött usb-jelfogója. Sebaj, iskolakezdési akció van, most 199 dollárért adnak modemet és három hónapnyi hozzáférést. (Mégegyszer: 50 dollárba kerül 1 hónapnyi internet, ami tartalmaz 2GB letöltést, 0.5GB feltöltést, 512/128 kbps nem garantált sávszélesség mellett.) Ugyebár a három hónap józan paraszti ésszel számolva 3x2.5 GB-ot és 90 napot jelent, de itt nem ez a matematikai elv az uralkodó. A 3 hónap ugyan valóban 90 napot jelent, de egyszeri 2.5 GB-tal. Köpni-nyelni nem tudtam... Hozzátenném, hogy a 2 GB természetesen 2.000.000 byte-ot jelent, így máris elcsaltak 100 megát, és a letöltés is csak 0.47 giga. Emellett telespammelik a postafiókomat a hirdetéseikkel és a figyelmeztetéseikkel, hogy hamarosan lejár az egy hónap (ebből rendszerint hármat küldenek az utolsó héten).

Ja, és a slusszpoén: a boltban a 199 dolláros csomagot 220 dollálért adták, és a kérdésre, ami azt firtatta, hogy miért nem ugyanaz az ár, mint a plakátokon, ez volt a válasz: az csak reklám.

1 megjegyzés:

  1. szia Péter ! örülök hogy újra írtál:)
    talán van megoldás arra hogy azért az árért vásárolj amit látsz egy internetes- számítógépes boltban :) véletlenül :))) van egy srác az ismerőseim között akinek beirutban van íly boltja.ha kell segítek szívesen
    szia
    Kinga

    VálaszTörlés