2010. május 1., szombat

Nyakig vízben

Mivel egy hétig nem lesz víz a házban, ideje, hogy erről is írjak. (Ez a víztelenség úgy jött, hogy jött egy ember nagy kék tartálykocsival, aki arabul elmondta (english? - no english :) ), hogy egy hétig nem lesz víz, ha fürödni meg mosni akarunk, akkor most föltölti a tartályt. Erre én széttártam a kezem, még nem beszélek elég jól arabul - másnap a szomszéd tájékoztatott.)
Szóval az a víz, ami a csapból folyik, állítólag nem alkalmas emberi fogyasztásra - nem tudom, miért, talán sok kicsi Alien lakozik benne. :) Ennélfogva (szénsavmentes) ásványvizet iszik mindenki. Még az utcán is sok helyen van vízadagoló automata.
Úgy vettem észre, az itteni piacot két helyi forrás látja el a hegyekből, a Sohat és a Tannourine. A kiszerelések árai még jobban mutatják, mint otthon, hogy nem a víz a drága, hanem a csomagolás. Egy fél literes palack 500 líra, egy másfél literes 1000, egy tíz literes 1500.
Persze van még másféle víz is, például az Evian, amiből egy liter 10 dollárba kerül. Na de meg is van dizájnolva. :) A szénsavas víz pedig itt annyira ritka (Libanonban nincs is, Szíriából importálják), hogy egy liter 2000 lírába kerül. Nos, ha bubira vágyom, inkább a sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése