2010. június 5., szombat

Kávé

A kedvenc kávézóm a Zokak el Blat nevű városrészben van, azaz a belvárostól öt méterre. :) 750 líra egy kávé, ami bitang erős (néha muszáj bele vizet kérnem), de nagyon finom. Az árak ugyanolyanok, mint egy normális boltban.
Ami a képen sajnos nem látszik, az a hátsó rész, ahol egy U alakú kanapé van. Ott szoktam elfogyasztani a kávét, vizipipázó rendőrök társaságában (na ezért nem látszik).
A kávésbácsi nagyon kedves ember, Omar Sharif-re emlékeztet a Monsieur Ibrahim és a Korán virágaiból. Régebben Németországban dolgozott, ezért két kávénál már a "zwei"-t érdemes használni "mit sugar". :) De a "tnen ahué" is megteszi.
Egyébként, mint látható, olyan, mint egy garázs (mint itt a legtöbb üzlethelyiség). Mivel eléggé zavarban voltak a fotózástól, megkértem egy ismerősömet, hogy álljon a kávézó elé. :)

2 megjegyzés:

  1. Ha tényleg olyan erős, van elvitelre is? Rámférne néha. :DDDD

    VálaszTörlés
  2. Mivel itt Angliában a bennszülöttek nem isznak kávét fél liter tej/víz nélkül, ezért általában háromszor is visszakérdeznek hogy tényleg csak egy sima eszpresszót kérek-e? (Mert azt viszont ismerik, nem úgy mint pl. Amerikában...)
    -Arrafelé még főznek még úgy kávét ahogy Rejtő megírta?

    VálaszTörlés